Запчиња

Грижа и нега од првото запче

Грижа и нега од првото запче

6 - 24 месеци
Зачетоците на млечните заби се формираат во текот на вториот месец од бременоста. Првото запче треба да се очекува околу шестиот месец, но не треба да се паничи ако бебето наполнило осум месеци, а нема прво запче

Зошто децата се плашат од стоматолог?

Зошто децата се плашат од стоматолог?

24 - 24 месеци
Грижата за севкупното здравје подразбира и грижа за здравјето на устата, односно грижа за забите и непцата. Со никнувањето на првото запче, почнува грижата за забите кај детето.

Први запчиња – како да му помогнете на бебето

Први запчиња – како да му помогнете на бебето

4 - 12 месеци
Постојат неколку нешта што може да ги направите за да му олесните на бебето. Некои од триковите ќе успеат, некои не, но повеќето родители се согласуваат околу едно – вреди да се проба.

Никнување на запчињата - симптоми

Никнување на запчињата - симптоми

3 - 12 месеци
Баш кога помисливте дека фативте ритам со бебето, не се буди ноќе, дење е разиграно и среќно, доаѓаат нови проблеми – никнување на првите запчиња.