Први денови

Вежбање после породување

Вежбање после породување

Мајката и бебето вежбаат заедно.

Бањање на бебето - чекор пo чекор

Бањање на бебето - чекор пo чекор

0 - 1 месеци
Кога го бањате Вашето најмило, потребно е да му го посветите целото внимание само него. Еве неколку совети со кои ќе можете да избегнете да се случи нешто што не го посакувате.

Што не сакаат бебињата?

Што не сакаат бебињата?

0 - 6 месеци
Бебињата се мали, беспомошни и потребна им е нашата постојана грижа. Но не треба да ги потцениме и да мислиме дека не знаат што сакаат и што им треба. Напротив, некои работи инстиктивно не ги сакаат и тоа ќе ви го покажат со плачење. Кои се тие?

Чистење на папочето на бебето

Чистење на папочето на бебето

0 - 0 месеци
По породувањето, папочната врвца се подврзува (вообичаено се користат пластични штипки за таа намена) и се пресекува.

Како да негувате бебе родено во зима?

Како да негувате бебе родено во зима?

0 - 3 месеци
Надвор е ладно и царуваат вируси, а Вашето бебе само што не пристигнало. Со добра подготовка за неговото доаѓање, нема да имате причини за грижа

Првите 24 часа на свет

Првите 24 часа на свет

0 - 0 месеци
Што ќе открие Вашето бебе во првиот ден од животот и како Вие можете да му помогнете полесно да се прилагоди во прекрасниот нов свет?

Со бебето во домот

Со бебето во домот

0 - 1 месеци
Породувањето е веќе минато и време е да се прилагодите на новиот живот со своето бебе. Погрижете се за добра исхрана и што повеќе одмарајте, доколку новиот член тоа ви го дозволува.

Сакате да знаете што сонуваат бебињата?

Сакате да знаете што сонуваат бебињата?

0 - 6 месеци
Сигурно сте се запрашале, гледајќи го бебето како спие, што се мота по тоа слатко главче. Не сте осамени во таквите размислувања , бидејќи тоа прашање според статистиката на Google е најчесто поставувано прашање

Помогнете му на вашето дете да расте правилно!

Помогнете му на вашето дете да расте правилно!

0 - 24 месеци
Принова во семејството! Бебе меѓу останатите членови во семејството. Сите се среќни, му се радуваат, го набљудуваат, го разгалуваат и се разгалуваат себе си. Но, сосема е сигурно сите му мислат се најдобро.