Породување

Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Во торбата која сте ја подготвиле за породилно, оставете место за храна и напивки кои ќе ги земете со себе.

Знаци на породување

Знаци на породување

Породувањето е процес низ кој ќе го родите Вашето бебе. Кај многу жени се случува околу 40. недела од бременоста, но исто така породувањата од 37. до 42. недела од бременоста се сметаар нормални и во термин.

Како бебињата го доживуваат породувањето?

Како бебињата го доживуваат породувањето?

0 - 0 месеци
Првите неколку моменти од породувањето се состојба која не се опишува со зборови, како за мајката, така и за бебето. Обидете се да разберете што доживува бебето во тие моменти, бидејќи тоа може да Ви помогне во неговата грижа по породувањето

Движете се за време на породувањето!

Движете се за време на породувањето!

Кога жените во филмовите се породуваат, тие генерално се во иста позиција: легнати во кревет. Но, движењето за време на породувањето е од круцијална важност за полесто отворање на цервиксот