Доење

Мајчиното млеко – храна со неминлива вредност

Мајчиното млеко – храна со неминлива вредност

0 - 6 месеци
Отсекогаш е познато дека мајчиното млеко е најдобра храна за бебето. Но денес се знае дека тоа е живо, динамично и дека неговиот состав се прилагодува на потребите и возраста на детето.

Доењето е здравствено прашање, а не начин на живот

Доењето е здравствено прашање, а не начин на живот

0 - 6 месеци
Американската академија за педијатрија суптилно ги промени упатствата за доење на новородените бебиња: Доењето веќе не е право на избор и животен стил туку јавно здравствено прашање

Неверојатни состојки пронајдени во мајчиното млеко

Неверојатни состојки пронајдени во мајчиното млеко

0 - 6 месеци
Мајчиното млеко содржи 5 важни состојки кои му помагаат на бебето да расте, состојки кои не можат да се пронајдат во млечна формула, бидејќи не можат да бидат репродуцирани. Ви ги претставуваме петте состојки и нивниот бенифит во животот на бебето

Неверојатни факти за мајчиното млеко

Неверојатни факти за мајчиното млеко

0 - 6 месеци
Последно, но не и помалку важно од сè друго е што доењето може да помогне да се развие сетилото за вкус на вашето бебе. Тоа што вие го јадете, му дава вкус на вашето млеко. Мајчиното млеко е природен дел од постепеното учење на вкусовите - учењето кое започна во 12-тата недела од бременоста.

Доењето го подобрува видот на бебето!

Доењето го подобрува видот на бебето!

0 - 0 месеци
Благодарение на многу повисоката концентрација на есенцијални масни киселини во мајчиното млеко, отколку во адаптираните млека, доените деца имаат поостар вид

Како да започнете успешно да доите?

Како да започнете успешно да доите?

Исплашени дека нема да имаат доволно млеко за своето бебе, младите мајки се обидуваат сами да го забрзаат процесот на лактација, па многу често прават грешки

Моето млеко: најдобрата храна за моето бебе

Моето млеко: најдобрата храна за моето бебе

0 - 12 месеци
Целото сама го произведувам! Совршено ги задоволува сите нутритивни потреби на моето штотуку родено бебе, а неговиот состав се менува како што минуваат месеците и како што се менуваат потребите на бебето.

Доењето е добро и за мене!

Доењето е добро и за мене!

0 - 12 месеци
Со доењето, на своето дете му обезбедувате секогаш достапно млеко кое е совршено приспособено кон неговите потреби, а вам, доколку во текот на бременоста сте добиле вишок килограми, ви овозможува намалување на телесната тежина без диети: доењето е најдобриот избор за вас и за вашето дете!

Протеините во мајчиното млеко

Протеините во мајчиното млеко

Протеините во мајчиното млеко