Зошто децата се плашат од стоматолог?

Зошто децата се плашат од стоматолог?

24 - 24 месеци
Грижата за севкупното здравје подразбира и грижа за здравјето на устата, односно грижа за забите и непцата. Со никнувањето на првото запче, почнува грижата за забите кај детето.

Како да го научам детето да користи нокшир?

Како да го научам детето да користи нокшир?

24 - 24 месеци
Звучи исклучително лесно, но додека да дојде моментот кога Вашето дете ќе користи нокшир наместо еднократна пелена, ќе помине доста време

На кои начини бебето и вели на мама “Те сакам”?

На кои начини бебето и вели на мама “Те сакам”?

1 - 6 месеци
Иако малите бебиња сеуште ја немаат способноста за изразување љубов преку зборови, мајките многу добро ја чувствуваат возвратената љубов на своите бебиња, кои на разни невербални начини велат “Те сакам мамичке”!

Незаменливи предности на мајчинството!

Незаменливи предности на мајчинството!

Додека се обидувате да го преживеете денот по бесоната ноќ, веројатно е тешко да се сетите колку сте прекрасна! Но, кога подобро ќе размислите мајчинството Ве направи подобра личност. Еве како дополнително да ја зајакнете мајчинската самодоверба...

Вежби за правилен изговор на гласовите

Вежби за правилен изговор на гласовите

24 - 24 месеци
Малите деца понекогаш говорат неразбирливо. Колку и да ни е тоа симпатично, доколку не се надминува, треба да посетиме логопед, бидејќи проблемот со говорот е во директна врска со моториката

Зимско мени за децата

Зимско мени за децата

10 - 24 месеци
Ниските температури го принудуваат детскиот организам да работи со двојно повеќе енергија, за да се компензираат енергетските загуби намалувањето на способноста на отпорност кон различните инфекции.

Чистење на папочето на бебето

Чистење на папочето на бебето

0 - 0 месеци
По породувањето, папочната врвца се подврзува (вообичаено се користат пластични штипки за таа намена) и се пресекува.

5 знаци дали сте подготвени за второ дете

5 знаци дали сте подготвени за второ дете

Дали сте подготвени за второ дете? Како се решивте за тој чекор? Или сепак ќе останете на едно? Добро размислете...

Што можат бебињата, а не можат возрасните?

Што можат бебињата, а не можат возрасните?

Бебињата се слатки и потполно беспомошни битија. Меѓутоа иако не знаат ништо и тие имаат по некој ас во ракавот. Ви претставуваме 5 работи кои новороденчињата ги прават подобро од возрасните