Бањање на бебето - чекор пo чекор

Бањање на бебето - чекор пo чекор

0 - 1 месеци
Кога го бањате Вашето најмило, потребно е да му го посветите целото внимание само него. Еве неколку совети со кои ќе можете да избегнете да се случи нешто што не го посакувате.


Грижа и нега од првото запче

Грижа и нега од првото запче

6 - 24 месеци
Зачетоците на млечните заби се формираат во текот на вториот месец од бременоста. Првото запче треба да се очекува околу шестиот месец, но не треба да се паничи ако бебето наполнило осум месеци, а нема прво запче

Прераното одвикнување од пелени е штетно!

Прераното одвикнување од пелени е штетно!

24 - 24 месеци
Родителите кои ги одвикнуваат децата од пелени пред третата година од животот можеби прават голема грешка, тврдат стручњаците на педијатриската урологија

Масирање на бебиња

Масирање на бебиња

1 - 6 месеци
Масирањето е одличен начин на воспоставување и зацврстување на врската со детето, бидејќи на секое дете допирот му е неопходен за развој, чувство на сигурност и добро здравје.

Избркајте ги детските стравови

Избркајте ги детските стравови

8 - 12 месеци
Страв од мрак, страв од лекар, страв од напуштање...Помогнете му на детето да ги совлада своите стравови

Што не сакаат бебињата?

Што не сакаат бебињата?

0 - 6 месеци
Бебињата се мали, беспомошни и потребна им е нашата постојана грижа. Но не треба да ги потцениме и да мислиме дека не знаат што сакаат и што им треба. Напротив, некои работи инстиктивно не ги сакаат и тоа ќе ви го покажат со плачење. Кои се тие?

Тврдоглавост

Тврдоглавост

24 - 24 месеци
Го знаете она: на сред продавница врескање и тропање со нозете затоа што не сакаме да му купиме играчка или чоколатце?

Одиме на планина, на санкање и скијање!

Одиме на планина, на санкање и скијање!

24 - 24 месеци
Свежиот планински воздух го јакне имунитетот и им годи на децата и возрасните. Скијањето е забавен и малку потежок спорт, но и санкањето е доволно за снежните и зимските радости