Доењето и предвреме роденото бебе?

Доењето и предвреме роденото бебе?

0 - 1 месеци
За повеќето нови мајки доењето е нешто што очекуваат да се случи како последична врска на раѓањето, но како е во случајот на предвреме родени дечиња?

Пробиотици – спас за предвреме родените бебиња!

Пробиотици – спас за предвреме родените бебиња!

0 - 1 месеци
Бебињата родени пред 32-седмица се силно подложни на здравствени проблеми, особено во првите години од животот. Едни од најчестите проблеми се цревните, меѓу кои и некротизирачкиот ентероколит. Спасот е пронајден во пробиотиците!

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

13 - 24 месеци
На родителите на деца меѓу 1 и 2 години им е многу напорно, бидејќи во тој период нивните деца почнуваат да ги ставаат прстињата во штекери, отв ораат фиоки, повлекуваат работи од масата... Како да ги заштитите децата од опасностите кои демнат?

Нека е здраво, паметно и нека биде...

Нека е здраво, паметно и нека биде...

Денешниот начин на живеење многу влијае на потомството. Денес сте во можност да влијаете на зголемување на можноста бебето да Ви биде здраво. Во Вашите раце е клучот на здравјето на Вашето дете.

Дали е подобро да си единец?!

Дали е подобро да си единец?!

Значи, тоа се деца на кои родителите им дозволуваат се', кои добиваат се' што ќе посакаат, тоа се деца кои немаат ривали во домот, љубимци на мајката и таткото, оние кои со никого не мораат да ги делат играчките и мора да бидат разгалени деца...

Воведување на дохрана кај бебето

Воведување на дохрана кај бебето

5 - 10 месеци
Моментот на воведување на нови продукти во исхраната е голем чекор за мајката и бебето.

Месо во исхраната на доенчето

Месо во исхраната на доенчето

7 - 18 месеци
Колку пати сте се запрашале дали Вашето доенче е подготвено да прифати производи од животинско потекло? Постои ли најдобар и вистински момент да запознае производи богати со белковини? Тука сме за да Ви ја олесниме оваа одлука

Зошто е важно читањето сликовници?

Зошто е важно читањето сликовници?

4 - 24 месеци
Зошто е важна сликовницата за правилен развој на детето?

Зошто моето бебе обожава...?

Зошто моето бебе обожава...?

3 - 24 месеци
Зошто моето бебе сака да биде голо? Зошто сака да се храни само? А зошто понекогаш без причина плаче?