Ориз против долготраен пролив

Ориз против долготраен пролив

6 - 24 месеци
Оризот е извонредно хранлив (360 калории во 100 грама). Сиромашен е со масти, но богат со скроб, па затоа е лесно сварлив.

Здрави варива во исхраната на децата

Здрави варива во исхраната на децата

12 - 24 месеци
Кога се варивата во прашање се истакнува оптималноста на нутритивни компоненти и умерената калориска вредност во еден оброк.

Грчеви кај доените бебиња

Грчеви кај доените бебиња

0 - 6 месеци
Грчевите, познати под името колики кај доенчињата, се своевидно чудо на природата. Нападите на плачење обично започнуваат две до три недели по раѓањето, најчесто во попладневните и вечерните часови, а престануваат кога бебето ќе наполни три месеци

Нахранете го бебето со задоволство

Нахранете го бебето со задоволство

6 - 18 месеци
Воведувањето на нова храна кај бебињата од шест месеци може да биде вистинска мака. Се' што е погусто од млекото е вистински предизвик за бебето. Цицањето е инстиктивна реакција, а хранењето со цврста храна е реакција од страна на бебето

Млеко во исхраната – кое, кога и колку?

Млеко во исхраната – кое, кога и колку?

6 - 18 месеци
Млекото се истакнува како еден од најважните и најпотполни продукти во исхраната на децата, но она на што треба да се внимава е кое млеко, кога да се воведе и во колкава количина?

Нова пирамида на здрава исхрана

Нова пирамида на здрава исхрана

24 - 24 месеци
Американското Министерство за земјоделство (USDA) ја објави новата пирамида наисхрана. Тоа е нов обид за да се поттикнат Американците здраво да се хранат.

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

2 - 24 месеци
Играчките се многу важни и корисни за развојот на бебето. Им помагаат во усовршувањето на стекнатите вештини и ги прават среќни нашите најмили. Но сепак, потребно е да се внимава при изборот на играчката за вашето бебе

Колку количински треба да јаде детето?

Колку количински треба да јаде детето?

18 - 24 месеци
Сите родители се прашуваат колку детето треба да јаде и дали изело доволно?

Зачини во исхраната на бебето

Зачини во исхраната на бебето

10 - 24 месеци
Доколку на детето помало од една година сакате да му дадете зачинета храна, претходно информирајте се дали одредени зачини се дозволени во исхраната