20 начини да го придвижите вашето бебе

20 начини да го придвижите вашето бебе

2 - 24 месеци
Вашето бебе ќе се развива во сопствен ритам, но ако сакате да го охрабрите и поттикнете, можете малку да му помогнете...

Игра – нишање на бебето во ќебенце

Игра – нишање на бебето во ќебенце

1 - 24 месеци
Веќе од вториот месец на бебето може да му ја понудите играта лулање во ќебенце. Но, оваа игра е забавна и за поголемите бебиња, а и за помалите деца.

10 златни правила за безбедност при приготвувањето храна за доенчиња

10 златни правила за безбедност при приготвувањето храна за доенчиња

0 - 24 месеци
Бебињата се посебно осетливи, затоа при приготвувањето на храната за нив, на ум треба да имаме неколку важни работи.

Никнување на запчињата - симптоми

Никнување на запчињата - симптоми

3 - 12 месеци
Баш кога помисливте дека фативте ритам со бебето, не се буди ноќе, дење е разиграно и среќно, доаѓаат нови проблеми – никнување на првите запчиња.

Доаѓа братче или сестриче

Доаѓа братче или сестриче

0 - 24 месеци
Додека имате само едно дете тоа е центарот на светот, сета грижа и внимание се насочени само кон него. Доаѓањето на секое следно дете бара големи приспособувања и за родителите и за детето.