Што го намалува имунитетот?

Што го намалува имунитетот?

12 - 24 месеци
Веќе започна периодот на настинки. Болките во грлото, кашлањето и отежнатото дишење се проблем на многумина

Кој Ви ги чува децата?

Кој Ви ги чува децата?

13 - 24 месеци
Многу родители во текот на развојот на детето често ќе се најдат пред тешка одлука – дали чувањето на детето да го доверат на градинка, бебистерка или баба?

Како да негувате бебе родено во зима?

Како да негувате бебе родено во зима?

0 - 3 месеци
Надвор е ладно и царуваат вируси, а Вашето бебе само што не пристигнало. Со добра подготовка за неговото доаѓање, нема да имате причини за грижа

Што треба да јадат немирните деца?

Што треба да јадат немирните деца?

19 - 24 месеци
Истражувањата потврдија поврзаност на лошата исхрана со пореметувања во однесувањето, дури и со помал коефициент на интелегенција и лоши оцени. Од сите органи, мозокот е најчувствителен на прехрамбените навики

Првите 24 часа на свет

Првите 24 часа на свет

0 - 0 месеци
Што ќе открие Вашето бебе во првиот ден од животот и како Вие можете да му помогнете полесно да се прилагоди во прекрасниот нов свет?

Со минералите против болестите

Со минералите против болестите

24 - 24 месеци
Минералите учествуваат во многу биохемиски процеси, важни за нормалната работа и развој на организмот. Во најголем дел од случaите минералите ги добиваме преку секојдневната исхрана.

Како бебињата го доживуваат породувањето?

Како бебињата го доживуваат породувањето?

0 - 0 месеци
Првите неколку моменти од породувањето се состојба која не се опишува со зборови, како за мајката, така и за бебето. Обидете се да разберете што доживува бебето во тие моменти, бидејќи тоа може да Ви помогне во неговата грижа по породувањето

Топ десет здрава храна за деца

Топ десет здрава храна за деца

24 - 24 месеци
Желба на родителите е да имаат здрави и силни деца. Но, за да биде тоа така, тие треба да ги научат уште од најраното детство да ја консумираат здравата храна и корисните намирници

Игри за поттик на интелегенцијата кај децата

Игри за поттик на интелегенцијата кај децата

19 - 24 месеци
Општо познато е дека периодот од раѓањето до седмата година е период на најинтензивен раст и развој на детето, како во физички, така и во интелектуален поглед