Алергии

Како да се справите со алергиите на храна?

Како да се справите со алергиите на храна?

0 - 12 месеци
Има сè повеќе и повеќе бебиња кои страдаат од некаков вид алергија или интолеранција на храна. Како може да го намалам ризикот од развој на алергија за своето бебе?

Алергии кај бебиња

Алергии кај бебиња

0 - 12 месеци
На алергиите треба да обрнете внимание уште од семејната анамнеза. Ако е познато дека еден или двајцата од родителите имаат алергија на некој определен продукт, голема е веројатноста дека и детето ќе има зголемена склоност кон појава на алергија.