ЖИВОТ СО БЕБЕ

Мајчините бакнежи го подобруваат имунитетот

Мајчините бакнежи го подобруваат имунитетот

0 - 24 месеци
Истражувачката група на чело со Др. Таг открила дека додека мајката го бакнува детето му испраќа одредени бактерии со чија помош детето го јакне имуниот систем против болести како што се настинка и болести на ушите

Кашичка насекаде, само не во бебешката уста

Кашичка насекаде, само не во бебешката уста

4 - 10 месеци
Вашето бебе веќе ги запозна основните вкусови и на ред дојде држењето на лажичката и обидот за јадење со сопствените рачиња? Иако се' завршува околу бебето, а не во устата, јадењето кашичка е феноменална забава!

Кога имате дете...

Кога имате дете...

24 - 24 месеци
Поминаа деновите кога вашето малечко го нарекувавте бебе. Наместо тоа сега имате мал пријател преполн со енергија, кој зборува нон-стоп и постојано ве држи на нозе. На што треба да бидете подготвени?

“Остави го бебето да плаче”?

“Остави го бебето да плаче”?

7 - 24 месеци
Повеќето не наспиени родители доаѓаат до точка кога се во состојба да направат се' за да го научат детето да спие во текот на ноќта, па порано или подоцна се сретнуваат со методот – Остави го детето да плаче

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

2 - 24 месеци
Играчките се многу важни и корисни за развојот на бебето. Им помагаат во усовршувањето на стекнатите вештини и ги прават среќни нашите најмили. Но сепак, потребно е да се внимава при изборот на играчката за вашето бебе

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

13 - 24 месеци
На родителите на деца меѓу 1 и 2 години им е многу напорно, бидејќи во тој период нивните деца почнуваат да ги ставаат прстињата во штекери, отв ораат фиоки, повлекуваат работи од масата... Како да ги заштитите децата од опасностите кои демнат?

Нека е здраво, паметно и нека биде...

Нека е здраво, паметно и нека биде...

Денешниот начин на живеење многу влијае на потомството. Денес сте во можност да влијаете на зголемување на можноста бебето да Ви биде здраво. Во Вашите раце е клучот на здравјето на Вашето дете.

Дали е подобро да си единец?!

Дали е подобро да си единец?!

Значи, тоа се деца на кои родителите им дозволуваат се', кои добиваат се' што ќе посакаат, тоа се деца кои немаат ривали во домот, љубимци на мајката и таткото, оние кои со никого не мораат да ги делат играчките и мора да бидат разгалени деца...

Зошто моето бебе обожава...?

Зошто моето бебе обожава...?

3 - 24 месеци
Зошто моето бебе сака да биде голо? Зошто сака да се храни само? А зошто понекогаш без причина плаче?