Роднини и пријатели

Дали е подобро да си единец?!

Дали е подобро да си единец?!

Значи, тоа се деца на кои родителите им дозволуваат се', кои добиваат се' што ќе посакаат, тоа се деца кои немаат ривали во домот, љубимци на мајката и таткото, оние кои со никого не мораат да ги делат играчките и мора да бидат разгалени деца...

Кој Ви ги чува децата?

Кој Ви ги чува децата?

13 - 24 месеци
Многу родители во текот на развојот на детето често ќе се најдат пред тешка одлука – дали чувањето на детето да го доверат на градинка, бебистерка или баба?

Детето и домашното милениче

Детето и домашното милениче

0 - 24 месеци
Со добра подготовка детето и домашното милениче можат многу добро да живеат заедно. Истражувањата покажаа дека децата кои имаат домашно милениче се почувствителни, по комуникативни и имаат поголемо чувство за одговорност.

Доаѓа братче или сестриче

Доаѓа братче или сестриче

0 - 24 месеци
Додека имате само едно дете тоа е центарот на светот, сета грижа и внимание се насочени само кон него. Доаѓањето на секое следно дете бара големи приспособувања и за родителите и за детето.