Плачење

Ноќни стравови кај децата

Ноќни стравови кај децата

18 - 24 месеци
Во средината на ноќта сте разбудени од Вашето дете кое пишти во неговата соба. Трчате за да видите што не е во ред и го наоѓате детето седнато во кревет, со празен и фиксиран поглед и многу возбудено...

5 совети за мирна ноќ со бебето

5 совети за мирна ноќ со бебето

0 - 12 месеци
Дали веќе сте уморни од непроспиените нoќи и чувствувате дека немате повеќе сила? Послушајте ги нашите совети и помогнете му на бебето да ја преспие цела ноќ

Како да се препознае плачењето на бебето: треба да ждригнам!

Како да се препознае плачењето на бебето: треба да ждригнам!

0 - 12 месеци
Ако при хранењето бебето проголта воздух, во стомачето ќе се насоберат балончиња од тој воздух.

Како да се препознае плачењето на бебето: преповиј ме!

Како да се препознае плачењето на бебето: преповиј ме!

0 - 12 месеци
Полните пелени не му се ни малку пријатни на бебето, па затоа ќе протестира со плачење.

Како да се препознае плачењето на бебето: ми се спие, нервозно сум!

Како да се препознае плачењето на бебето: ми се спие, нервозно сум!

0 - 12 месеци
Плачењето на бебето му е единствениот начин на комуникација и не мора секогаш да значи дека нешто не е во ред. Научете да ги распознавате разните видови бебешко плачење и начините како да го смирите.