НЕГА И ГРИЖА

Вежбање после породување

Вежбање после породување

Мајката и бебето вежбаат заедно.

10 Најслатки чекори

10 Најслатки чекори

0 - 6 месеци
Првата насмевка, Гугање, Прскање, Набљубудање, Пронаоѓање на прстите, Запознавање на далечината, Прв разговор, Свртување, Мало прасенце, Разбирање на светот.

Зошто е важно читањето сликовници?

Зошто е важно читањето сликовници?

4 - 24 месеци
Зошто е важна сликовницата за правилен развој на детето?

Бањање на бебето - чекор пo чекор

Бањање на бебето - чекор пo чекор

0 - 1 месеци
Кога го бањате Вашето најмило, потребно е да му го посветите целото внимание само него. Еве неколку совети со кои ќе можете да избегнете да се случи нешто што не го посакувате.


Грижа и нега од првото запче

Грижа и нега од првото запче

6 - 24 месеци
Зачетоците на млечните заби се формираат во текот на вториот месец од бременоста. Првото запче треба да се очекува околу шестиот месец, но не треба да се паничи ако бебето наполнило осум месеци, а нема прво запче

Прераното одвикнување од пелени е штетно!

Прераното одвикнување од пелени е штетно!

24 - 24 месеци
Родителите кои ги одвикнуваат децата од пелени пред третата година од животот можеби прават голема грешка, тврдат стручњаците на педијатриската урологија

Што не сакаат бебињата?

Што не сакаат бебињата?

0 - 6 месеци
Бебињата се мали, беспомошни и потребна им е нашата постојана грижа. Но не треба да ги потцениме и да мислиме дека не знаат што сакаат и што им треба. Напротив, некои работи инстиктивно не ги сакаат и тоа ќе ви го покажат со плачење. Кои се тие?

Тврдоглавост

Тврдоглавост

24 - 24 месеци
Го знаете она: на сред продавница врескање и тропање со нозете затоа што не сакаме да му купиме играчка или чоколатце?