Игри и играње

Мајчините бакнежи го подобруваат имунитетот

Мајчините бакнежи го подобруваат имунитетот

0 - 24 месеци
Истражувачката група на чело со Др. Таг открила дека додека мајката го бакнува детето му испраќа одредени бактерии со чија помош детето го јакне имуниот систем против болести како што се настинка и болести на ушите

Кашичка насекаде, само не во бебешката уста

Кашичка насекаде, само не во бебешката уста

4 - 10 месеци
Вашето бебе веќе ги запозна основните вкусови и на ред дојде држењето на лажичката и обидот за јадење со сопствените рачиња? Иако се' завршува околу бебето, а не во устата, јадењето кашичка е феноменална забава!

Кога имате дете...

Кога имате дете...

24 - 24 месеци
Поминаа деновите кога вашето малечко го нарекувавте бебе. Наместо тоа сега имате мал пријател преполн со енергија, кој зборува нон-стоп и постојано ве држи на нозе. На што треба да бидете подготвени?

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

Внимателно со изборот на играчки за нашите најмили

2 - 24 месеци
Играчките се многу важни и корисни за развојот на бебето. Им помагаат во усовршувањето на стекнатите вештини и ги прават среќни нашите најмили. Но сепак, потребно е да се внимава при изборот на играчката за вашето бебе

Зошто моето бебе обожава...?

Зошто моето бебе обожава...?

3 - 24 месеци
Зошто моето бебе сака да биде голо? Зошто сака да се храни само? А зошто понекогаш без причина плаче?

Масирање на бебиња

Масирање на бебиња

1 - 6 месеци
Масирањето е одличен начин на воспоставување и зацврстување на врската со детето, бидејќи на секое дете допирот му е неопходен за развој, чувство на сигурност и добро здравје.

Избркајте ги детските стравови

Избркајте ги детските стравови

8 - 12 месеци
Страв од мрак, страв од лекар, страв од напуштање...Помогнете му на детето да ги совлада своите стравови

Одиме на планина, на санкање и скијање!

Одиме на планина, на санкање и скијање!

24 - 24 месеци
Свежиот планински воздух го јакне имунитетот и им годи на децата и возрасните. Скијањето е забавен и малку потежок спорт, но и санкањето е доволно за снежните и зимските радости

На кои начини бебето и вели на мама “Те сакам”?

На кои начини бебето и вели на мама “Те сакам”?

1 - 6 месеци
Иако малите бебиња сеуште ја немаат способноста за изразување љубов преку зборови, мајките многу добро ја чувствуваат возвратената љубов на своите бебиња, кои на разни невербални начини велат “Те сакам мамичке”!