Здрава, добро избалансирана исхрана за време на лактација

Здрава, добро избалансирана исхрана за време на лактација

0 - 6 месеци
Малку повеќе калории, но од добро одбрани намирници. Мајки- на доилките им е потребна повеќе енергија и хранливи вредности за бебето да може да расте и да се развива добро, но и сопственото тело да го снабди со хранливи материи.

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Подгответе се за најдоброто мајчино млеко!

Подгответе се за најдоброто мајчино млеко!

Би било добро да ја промените вашата исхрана и да усвоите нови навики на исхрана штом дознаете дека сте трудна. Тоа е еден од наједноставните и најдобрите начини со кои можете да допринесете за здравјето на вашето бебе и на вас самата. За тоа, нудиме неколку совети кои можат да ви помогнат да тргнет

Ново! SINLAC ниско-алергени жита

Ново! SINLAC ниско-алергени жита

6 - 24 месеци
Nestlé SINLAC се жита со низок алерген потенцијал бидејќи не содржат млеко, лактоза, соја, ниту глутен. Направени се од високо-квалитетно брашно од семе од рогач и од ориз, исклучиво како извори на растителни белковини. Нутритивно се урамнотежени имаат висока хранлива вредност.

Знаци на породување

Знаци на породување

Породувањето е процес низ кој ќе го родите Вашето бебе. Кај многу жени се случува околу 40. недела од бременоста, но исто така породувањата од 37. до 42. недела од бременоста се сметаар нормални и во термин.

Важни витамини во бременоста

Важни витамини во бременоста

Иако добро се храните, оптимално количество на одредени хранливи состојки, пред се фолна киселина, калциум и железо не е можно да се прими само преку храната.

Најчести симптоми на бременоста

Најчести симптоми на бременоста

Некои жени едноставно “знаат” дека се бремени од самиот почеток на зачнување на детето. Меѓутоа на други им се потребни многубројни симптоми и позитивни тестови за потврдување на бременоста, за да бидат навистина сигурни во тоа.

Шест митови за забременувањето

Шест митови за забременувањето

Сите парови не мислат на забременување. Многу од нив чекаат природата да го направи своето. Од друга страна, некои парови купуваат средства за одредување на плодните денови, планираат сексуални односи во овулација, но не успеваат да зачнат

Како бебињата го доживуваат породувањето?

Како бебињата го доживуваат породувањето?

0 - 0 месеци
Првите неколку моменти од породувањето се состојба која не се опишува со зборови, како за мајката, така и за бебето. Обидете се да разберете што доживува бебето во тие моменти, бидејќи тоа може да Ви помогне во неговата грижа по породувањето