Доењето е добро и за мене!

Доењето е добро и за мене!

0 - 12 месеци
Со доењето, на своето дете му обезбедувате секогаш достапно млеко кое е совршено приспособено кон неговите потреби, а вам, доколку во текот на бременоста сте добиле вишок килограми, ви овозможува намалување на телесната тежина без диети: доењето е најдобриот избор за вас и за вашето дете!

Протеините во мајчиното млеко

Протеините во мајчиното млеко

Протеините во мајчиното млеко

Протеински внес и здрава телесна тежина

Протеински внес и здрава телесна тежина

Протеински внес и здрава телесна тежина

Мечето БО ве поздравува!

Мечето БО ве поздравува!

За сите кои сè уште не ме познаваат – јас сум БО, мечето БО. Разигран сум, весел и палав. И вистински авантурист сум! Веројатно веќе забележавте колку весело се смеам на производите на Nestlé детската храна.

Што треба да избегнувате додека доите?

Што треба да избегнувате додека доите?

0 - 6 месеци
Што треба да избегнувате додека доите?


Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Во торбата која сте ја подготвиле за породилно, оставете место за храна и напивки кои ќе ги земете со себе.

Вода за живот

Вода за живот

Внесот на течности за време на бременоста.

Што е со додатоците во исхраната?

Што е со додатоците во исхраната?

0 - 6 месеци
Здрава, разновидна исхрана е доволна за да ги задоволи прехрамбените потреби на бебето како и вашите.