БРЕМЕНОСТ


Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Важноста на внесувањето на течности за време на пораѓањето

Во торбата која сте ја подготвиле за породилно, оставете место за храна и напивки кои ќе ги земете со себе.

Вода за живот

Вода за живот

Внесот на течности за време на бременоста.

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Корисни совети за здрава исхрана и стил на живот за време на бременоста и доењето

Контролирајте го зголемувањето на телесната тежина

Контролирајте го зголемувањето на телесната тежина

Ако сте загрижени за пребрзото зголемување на телесната тежина, посоветувајте се со доктор. Доколку сте здрави, веројатно ќе ви препорача да се бавите со прилагодлива телесна активност, отколку диета.

Подгответе се за најдоброто мајчино млеко!

Подгответе се за најдоброто мајчино млеко!

Би било добро да ја промените вашата исхрана и да усвоите нови навики на исхрана штом дознаете дека сте трудна. Тоа е еден од наједноставните и најдобрите начини со кои можете да допринесете за здравјето на вашето бебе и на вас самата. За тоа, нудиме неколку совети кои можат да ви помогнат да тргнет

Знаци на породување

Знаци на породување

Породувањето е процес низ кој ќе го родите Вашето бебе. Кај многу жени се случува околу 40. недела од бременоста, но исто така породувањата од 37. до 42. недела од бременоста се сметаар нормални и во термин.

Важни витамини во бременоста

Важни витамини во бременоста

Иако добро се храните, оптимално количество на одредени хранливи состојки, пред се фолна киселина, калциум и железо не е можно да се прими само преку храната.

Најчести симптоми на бременоста

Најчести симптоми на бременоста

Некои жени едноставно “знаат” дека се бремени од самиот почеток на зачнување на детето. Меѓутоа на други им се потребни многубројни симптоми и позитивни тестови за потврдување на бременоста, за да бидат навистина сигурни во тоа.