Безбедност

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

Не! Пази! Стоп! Не фаќај!

13 - 24 месеци
На родителите на деца меѓу 1 и 2 години им е многу напорно, бидејќи во тој период нивните деца почнуваат да ги ставаат прстињата во штекери, отв ораат фиоки, повлекуваат работи од масата... Како да ги заштитите децата од опасностите кои демнат?

Миењето раце - најважна работа

Миењето раце - најважна работа

Родителите треба да знаат дека многу хигиенски навики се развиваат уште додека децата се мали, па така со време ќе станат автоматски.

Спиење заедно со бебето

Спиење заедно со бебето

0 - 12 месеци
Кога е темно, бебето чувствува преку допир и мирис. Затоа бебињата имаат потреба да се блиску до мајчината прегратка, посебно ноќе, кога не можат да гледаат.

Заминување на спиење

Заминување на спиење

17 - 24 месеци
Заминувањето на спиење, не смее да биде казна!

Насоки за сигурно спиење на бебињата

Насоки за сигурно спиење на бебињата

0 - 6 месеци
Како што сугерираат од Американската Академија на Педијатри, следните 10 мерки на претпазливост можат да го спасат Вашето бебе, па затоа Ви ги пренесуваме во потполност:

Дете и миленичиња

Дете и миленичиња

0 - 24 месеци
Со правилно подготвување, детето и миленичето можат да живеат многу добро едно со друго. Истражувањата покажаа дека децата кои имаат домашно милениче се многу по внимателни, кооперативни и имаат поголемо чувство на одговорност од другите деца.

Вообичаени незгоди од раѓањето до втората година

Вообичаени незгоди од раѓањето до втората година

0 - 24 месеци
Тешко е домот да се направи сосема безбеден за дете, секогаш ќе има некои потенцијално опасни нешта што не можете да ги тргнете надвор од дофат на детето. Обидете се детето од мало да го научите дека во станот постојат места „допирај“ и „не допирај“.

Сигурно возење на деца

Сигурно возење на деца

0 - 24 месеци
Никогаш, ама баш никогаш не изложувајте го своето дете на опасност возејќи го во моторно возило, а тоа да не е правилно врзано во правилно монтирано автоседиште соодветно за возраста на детето.